
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı pişmiş bezelye
- 1 çay bardağı pişmiş mısır
- Tiftiklenmiş tavuk eti (Opsiyonel)
- Çeyrek limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından az tavuk suyu (150ml)
- 2 su bardağı sıcak su.
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncesinde pirince biraz tuz serperek kaynar suda 15 dakika beklettim.
- Tereyağı ve sıvı yağı tava alıp erittim.
- Havuçları küp küp doğrayıp tavaya aldım kavurdum.
- Bezelye, mısır, tavuk, pirinç, limon ve tuzu ekledim uygunca kavurdum.
- Tavuk suyunu ve sıcak suyu da ekledim.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun????