Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebzeli Tavuklu Pilav

Sebzeli Tavuklu Pilav

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 modül tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı k kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı k köri
  • 1 çay k karabiber
  • 1 çay k zerzevat tozu
  • 1 çay k zerdeçal
  • 1 tatlı k tuz

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavukları kızartıp, tavadan alın.
  3. Tereyağını tıpkı tava içerisinde alalım.
  4. Soğan, kapya biberi ve havuç ekleyip, güzelce kavurun.
  5. Ardından kızarmış tavukları ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Daha sonra pirinci ekleyip 1 dk kavurun.
  7. Üzerine baharatlarını ve suyunu ek edip karıştırın.
  8. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, ocağın altını kışın.
  9. Pilav suyunu çektikten sonra 15 dk demlenmeye bırakın.
  10. Demlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 su bardağı pirinç1 adet havuç1 su bardağı pişmiş bezelye1 çay bardağı pişmiş mısırTiftiklenmiş tavuk eti (Opsiyonel)Çeyrek limon suyu1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından az tavuk suyu (150ml)2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Körili Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 adet kabak2 adet havuç1 adet tavuk göğsü1 su bardağı pirinçZeytinyağTuzKöri Körili Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kabakları ve havuçları soyup rendeleyin. Tencerede zeytinyağ ile kavuruyoruz. Diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Tavuklu Sebzeli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü (200-250 gram)Sıvıyağ250 gram mantarYarım kırmızı kapya biberHavuçlu bezelye (konserve kullandım)Yarım yemek kaşığı tereyağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı sarımsak tozu1 çay kaşığı tavuk baharatıYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 1 adet bütün tavuk yahut dilediğiniz kadar but1,5 su bardağı pirinç4 su bardağı sıcak su yahut haşlama suyu4-5 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı haşlanmış nohutTuz Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuğu kesimlere ayırıp 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç400-500 gr tavuk göğüs1 tabak haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ3 buçuk su bardağı tavuk suyu1 buçuk tatlı kaşığı tuz Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Öncelikle tavuğu haşlıyoruz, piştikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt