Sebzeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet küçük patates
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.)
- Yarım su bardağı tel şehriye (arpa şehriyede olur)
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1çay kaşığı pul biber
- Yarım limon suyu
- 1 bardak kemik suyu
- Tuz
Sebzeli Tel Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları rendeleyip yağda yeterlice kavurdum.
- Tereyağı ve domates rendesini ek edip 1 yemek kaşığı salçayı ekleyerek kavurmaya devam ettim.
- Kavrulan sebzelere baharatları ek edip su ekledim.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
- Kemik suyu ve limonu ek edip tel şehriyesini attım.