Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 but tavuk
- Tereyağı ya da sıvı yağ (tavuğun da yağı olacağı için çok kullanmamanızı tavsiye ederim)
- 1 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 adet kapya biber (Benim kapya biberim yoktu yeşil biber kullandım)
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı tel şehriye
- Baharatlar ( ben sadece tuz ve karabiber kullandım. siz damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butlarımızı haşlıyoruz.
- Patatesi havucu ve biberi doğruyoruz.
- Başka bir tencerede eriyen yağımıza doğradığımız sebzelerin izi ekleyip karıştırıyoruz.
- Unumuzu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Haşladığımız tavukların suyunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Sütümüzü ilave edelim. Bir dakika daha o şekilde kaynasın.
- Şehriyelerimizi de ekleyelim.
- Baharatlarımızı ve dereotunu ekleyip pişmeye bırakalım. Arada karıştırıp şehriyelerin dibe yapışmasını önleyelim. ( şehriye çabuk yumuşuyor başından pek ayrılmayın.
- Kıvam aldığını düşündüğümüz zaman altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Suyu az gelirse kaynamış su ile ilave yaparsınız. Deneyecek olanlara afiyet olsun .