Sebzeli Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 küçük kase brokoli
- 1 küçük kase karnabahar
- 1 küçük kase ıspanak
- 1 küçük kase pancar yaprağı
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Sebzeli Terbiyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta uzunluk soğanımızı zeytin yağı ile kavuralım.
- Doğranmış sebzelerimizi teker teker kavrulan soğana ekleyip soteleyelim.
- 4 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.(istediğiniz sebzeyi istediğiniz ölçüde ekleyebilirsiniz, ben bu zerzevatları tercih ettim. ).
- 1 kase yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpalım.
- Kaynayan suyumuzdan yoğurt karışımına ekleyelim. (kesilme olmasın. )
- Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ekleyelim.
- 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekledikten sonra 5 dk daha kaynatıp ocağımızı kapatalım.Afiyet olsun.
Sebzeli Terbiyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı