
Sebzeli Ve Labneli Mantar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet büyük mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet patlıcan
- Yarım paket labne sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Rendelenmiş kasar peyniri
Sebzeli Ve Labneli Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarları güzelce yıkayın, saplarını ayırın (Ben saplarını kullanmadım öbür bir yemek için ayırdım lakin siz isterseniz kullanabilirsiniz)
- Tüm materyalleri ince yemeklik doğrayın. Uygun bir tavada sıvı yağını ısıtın, ince yemeklik doğranmış patlıcanları kavurun.
- Pişmeye yakın patlıcanlara soğan, biberleri ekleyin ve pişene kadar kavurun.
- Tuzunu sarımsağı baharatlarını ekleyip karıştırın ocaktan alın.
- Soğumuş olan iç harcın içine yarım paket labne peynirini eleyip karıştıralım. Ve mantarların içine doldurun.
- Mantarları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. 15 dakika sonra mantarların üzerine kaşar peyniri koyup tekrar 5 dakika fırına verip peyniri erimeye başlarken fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun .