Sebzeli Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1, 5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı un
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Biraz maydanoz
- Biraz rendelenmiş kaşar peyniri
- (ı̇stediğiniz peyniri koyabilirsiniz)
Sebzeli Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Yapılışı
- Kabımıza ılık su, şeker, tuz ve mayayı koyup, karıştın.
- Üzerini kapatın, 5 dk bekleyin. (maya ı̇yı̇ce aktı̇ve olsun)
- Daha sonra sıvı yağ ve unu ekleyip güzelce yoğurun.
- İnce doğranmış maydanoz, kapya biber ve peyniri ekleyip biraz daha yoğurun.
- Üzerini kapatıp 45 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu merdane ile açıp bardak ile yuvarlak şekilde kesin, ortasını bir aparat ile delip, kızgın yağda kızartın..
- Kızarttıktan sonra göreceksinizki yağlı yağlı olmayacak.