Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- Su
- 1 çay bardağı tel şehriye ya da arpa şehriye
- Dereotu (isteğe göre)
- Tuz
- Tereyağ
- Svıyağ
- Nane
Sebzeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak havuç ve sarımsağı az yağda kavurun ve soğumaya bırakın.
- Bir tencereye yoğurt ve unu koyup, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
- Kavurmuş olduğunuz havuçları, çırptığınız yoğurdun üzerine dökün.
- Üzerine göz kararı soğuk su ekleyin ve ocağa alın.
- Su kaynamaya başladıktan sonra şehriyeleri ve tuzunu ekleyin.
- Farklı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin ve üzerine nane dökün.
- Bu karışımı, şehriyeler piştikten sonra çorbanın üzerine dökün.
- Ardından tercih ederseniz ince kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.
- 2-3 taşım kaynadıktan sonra çorbanız servise hazır. Afiyet olsun ????