Sebzeli Yoğurtlu Salata(Meze) Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı küçük doğranmış kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı mısır
- 2 adet sarımsak
- Süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Zeytinyağı
Sebzeli Yoğurtlu Salata(Meze) Tanımı Yapılışı
- Havucumuzu rendeliyoruz.
- Kapya biberlerimizi küp biçiminde doğruyoruz.
- Havuç ve biberleri farklı tencereye zeytinyağımızı koyarak derinliğini kaybedene kadar soteleyin.
- Kaseye havuçları ve biberleri alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Derin bir kaba sarımsağı rendeliyoruz ve akabinde kalan gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.