Sebzeli, Yulaflı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk rendelenmiş kabak
- 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
Sebzeli, Yulaflı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Kabak uzunluğuna nazaran un ölçüsü da değişebilir.
- Ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Tüm gereçleri bir kabın içine alın ve kaşıkla güzelce karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize kaşık yardımıyla koyun.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirin????.