Sebzeli Yumuşacık Oğlak Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kemikli süt oğlak eti
- 3-4 tane orta uzunluk patates
- 1 tane kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağ (ben sıvı yağ kullandım)
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sebzeli Yumuşacık Oğlak Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler güzelce yıkanıp üzerini geçecek kadar suyla kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılıp kapağı kapatılır yavaş yavaş pişmeye bırakılır.
- Etler yumuşayınca patatesler iri iri doğranır. Başka bir tencerede su eklenip kaynayana kadar beklenir.
- Kaynamaya başlayınca süzülüp etlere eklenir. (patatesleri ısıtmadan direkt sıcak suya eklerseniz dağılıyor).
- Tuzu ve karabiberi atılır.
- En son tavaya yağ alınıp un biraz kavrulur. Toz biber de eklenip yanmayacak biçimde birkaç kere çevrilir ve yemeğe eklenir.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Sebzeli Yumuşacık Oğlak Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı