Bunu kanıtlayan bilimsel bir araştırma olmasa da sedef hastalığı olanlar bazı yiyecek ve içeceklerin sedef hastalığı semptomlarını azdırdığını söylüyor İşte hastaların bahsettiği sedef hastalığını tetikleyen besinler:sedefhastaliginitetikleyenbesinler5c43e137d91d4jpegalt Sedef hastalığını tetikleyen besinlerKırmızı etKırmızı ette yer alan araşidonik asit adı verilen çoklu doymamış yağ sedef septomlarını daha kötü ayla getirebilir Sedef hastalığınız varsa özellikle sosis ve pastırma gibi işlem görmüş etlerden uzaktan durmalısınızsedefhastaliginitetikleyenbesinler5c43e1383275djpegalt Sedef hastalığını tetikleyen besinlerSüt ve süt ürünleriKırmızı et gibi süt ve süt ürünleri de doğal inflamatuar araşidonik asit içerir Özellikle inet sütünde bulunan protein kasein inflamasyonu tetikler Yumurta sarısı da araşidonik asit bakımından zengindirsedefhastaliginitetikleyenbesinler5c43e13840ccajpegalt Sedef hastalığını tetikleyen besinlerPatlıcangillerPatlıcan, biber, domates ve patatesin de içinde bulunduğu bu sebzeler bazı insanlarda ağrıları tetikleyen solanin içerir Bazı sedef hastaları bu sebzelerden kaçınarak semptomları azalttıklarını söylüyorlarsedefhastaliginitetikleyenbesinler5c43e13852380jpegalt Sedef hastalığını tetikleyen besinlerTurunçgillerBazen alerjik bir reaksiyon sedefi tetikleyebilir Greyfurt, portakal ve limon gibi turunçgiller en yaygın görülen alerjenlerdir Bu besinleri diyetinizden çıkararak sedef semptomlarını azaltabilirsinizsedefhastaliginitetikleyenbesinler5c43e1385ec18jpegalt Sedef hastalığını tetikleyen besinlerLezzetlendiricilerBazı sedef hastaları lezzetlendiriciler ve baharatların inflamasyona neden olduğu için en büyük düşmanları olduğunu söylüyor Yenibahar, tarçın, köri, sirke, ketçap, kırmızı biber sedef hastalarının kullanmaktan kaçındığı bir takım lezzetlendiricilersedefhastaliginitetikleyenbesinler5c43e1386dccdjpegalt Sedef hastalığını tetikleyen besinler