seferi oruc ,
Seferi Oruc Nasıl Tutulur
Ibnu Omer radiyallahu anhuma anlatiyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Yolculuk (sefer) sırasında oruc tutmak birr (denen makbul ve mahbub amelden) degildir
Abdurrahman Ibnu Avf radiyallahu anh anlatiyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Seferde Ramazan orucu tutan hazerde oruc tutmayan gibidir
Hz Cabir (radiyallahu anh) anlatiyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir seferdeydi Etrafina insanlarin toplandigi bir adam gordu, ona golge yapiyorlardi
Nesi var?diye sordu
Oruclu biri!'' dediler Resulullah (aleyhissalatu vesselam):
Seferde oruc bir (Allah'ı memnun edecek dindarlik) degildir!buyurdular''
Buhari, Savm 36, Muslim, Siyam 92, (1115); Ebu Davud, Savm 43, (2407); Nesai, Savm 48 (4, 176)
Muhammed Ibnu Ka'b anlatiyor: Ramazanda Enes Ibnu Malik (radiyallahu anh)in yanina geldim Sefer hazirligi yapiyordu Devesi hazirlandi, yolculuk elbisesini giydi Yemek getirtip yedi Ben kendisine:
(Yola cikarken orucu bozmak) sunnet midir?diye sordum
Evet!dedi ve binegine atlayip yola cikti
Tirmizi, Savm 76, (799, 800)
Seferi Oruc Nasıl Tutulur
Ibnu Omer radiyallahu anhuma anlatiyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Yolculuk (sefer) sırasında oruc tutmak birr (denen makbul ve mahbub amelden) degildir
Abdurrahman Ibnu Avf radiyallahu anh anlatiyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Seferde Ramazan orucu tutan hazerde oruc tutmayan gibidir
Hz Cabir (radiyallahu anh) anlatiyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) bir seferdeydi Etrafina insanlarin toplandigi bir adam gordu, ona golge yapiyorlardi
Nesi var?diye sordu
Oruclu biri!'' dediler Resulullah (aleyhissalatu vesselam):
Seferde oruc bir (Allah'ı memnun edecek dindarlik) degildir!buyurdular''
Buhari, Savm 36, Muslim, Siyam 92, (1115); Ebu Davud, Savm 43, (2407); Nesai, Savm 48 (4, 176)
Muhammed Ibnu Ka'b anlatiyor: Ramazanda Enes Ibnu Malik (radiyallahu anh)in yanina geldim Sefer hazirligi yapiyordu Devesi hazirlandi, yolculuk elbisesini giydi Yemek getirtip yedi Ben kendisine:
(Yola cikarken orucu bozmak) sunnet midir?diye sordum
Evet!dedi ve binegine atlayip yola cikti
Tirmizi, Savm 76, (799, 800)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.