Şeftali Konserve Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane şeftali
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tane 250 cc kavanoz
Şeftali Konserve Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftalilerin kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarıyoruz.
- İnce dilimler halinde kesip sıkıca kavanozun içine dizip, üzerine 1 dolu tatlı kaşığı şeker ekliyoruz. İyice iyi su ile dolduruyoruz.
- Kapağını kapatıp bir tencerenin içine kabı aşağı bakacak şekilde tencerenin içine ters bir şekilde yerleştiriyoruz.
- Kavanozların yarısına gelecek şekilde tencereyi su ile doldurup kaynadıktan sonra 20 dakika daha kaynatıp tencerenin içinden alıyoruz.
- En son kavanozların kapaklarını tekrar kontrol edip sıkıp ters çevirip 24 saat boyunca bakım yapmak için bir tahtanın üzerine diziyoruz.
Şeftali Konserve Tarifi Fotoğraflı Yapılışı