Şeftali Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağ (bu tarifte margarin daha iyi oluyor ama bilginize)
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (6 su bardağı aldı benimki)
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık sürme çikolata,
- Fındık içi (her şeftali için 1 adet)
- Toz şeker
- Kırmızı gıda boyası (yarım çay kaşığı 1 bardak suya)
- 1 su bardağı su
- Nane yaprağı
Şeftali Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, yumurta, yoğurt, şeker bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Sonra üzerine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- Unu yavaş yavaş ekleyin. Sonra hamurlarla istenilen büyüklükte yuvarlaklar yapılır.
- Ben 20 adet kurabiye için 40 tane yuvarlak kurabiye yaptım. Çift sayı olması önemli. Çünkü birbirine yapıştırıp şeftali şekli vereceğiz.
- Aralıklı olarak tepsiye dizilen kurabiyeler önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Üzeri çok fazla kızarmasın.
- Fırından çıkan kurabiyelerin içleri bıçak ucu ile biraz boşaltılır. Dikkat edin kırılmasın.
- Çıkan kurabiyeler de ufalanarak sürme çikolata içine eklenir.
- İçi boşaltılan kurabiyelerin içine sürme çikolata sürülür ve 1 tane fındık eklenerek birbirine yapıştırılır.
- Her şeftaliye 1 fındık gelecek ???? sonra birbirine yapıştırılan kurabiyeler önce gıda boyasına sonra da şekere bulunarak kenara alınır. Nane ile yaprağı eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun ????.