Şeftali Püreli İrmik Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 1,5 su bardağı içme suyu (Bardak ölçüm 200 ml.)
- 1 adet olgunlaşmış şeftali
- 1 tatlı kaşığı pekmez (Şeftali gereğince tatlıysa koymayadabilirsiniz büsbütün tercihen)
Şeftali Püreli İrmik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle irmik ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp, orta ara karıştırmaya devam ediyoruz.
- İrmik suyu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Şeftaliyi cam rendede püre haline getirip, suyunu çeken irmiğimize ek edip karıştırıyoruz ve 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz ve uygun bir kaseye aktarıyoruz.
- Ilımaya yakın (Eğer şeftaliniz yeteri kadar tatlı değilse) pekmezi ekleyip karıştırıyoruz. Miniklere şimdiden afiyet, şifa olsun ????.