nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg şeftali
*10 su bardağı şeker
*Yarım limonun suyu
*1 akarsu kaşığı tereyağı
Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı Ilk Kez seftalileri sert olanlardan yeğlemek gerekli yahut pişerken dağılır Şeftalileri yıkayıp soyduktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın Şekeri üzerine dökerek 1 gece baştan başa bekletin Gündüzden yapacaksanız 56 saat beklemek tatmin edici olacaktır Bu sürenin sonunda meyvemiz sulanmış olacak Ekstradan su katmadan kendi suyunda pişirelim Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra ise kısık ateşte pişirin Piserken reçelin üstünde oluşan köpükleri alın böylece reçel olduğunda pürüzsüz bir hal alacaktır Recelin olup olmadığını anlamak için suyundan birazcık alıp soğutalım Soğudukça hafif katılaşma oluyorsa olmuş demektir Limon suyu ve tereyağını ekleyip 5 dk daha kaynatın Tereyağı reçelin duru ve parlak kalmasını sağlıyor, limon suyu ise şekerlenmesini önlüyor Uzun vakit saklamayı düşünüyorsanız sıcakken kavanozlara doldurup kapağı sıkıca kapatın Zıt çevirip bir gece bekletin konserve usulü yani
*3 kg şeftali
*10 su bardağı şeker
*Yarım limonun suyu
*1 akarsu kaşığı tereyağı
Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı Ilk Kez seftalileri sert olanlardan yeğlemek gerekli yahut pişerken dağılır Şeftalileri yıkayıp soyduktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın Şekeri üzerine dökerek 1 gece baştan başa bekletin Gündüzden yapacaksanız 56 saat beklemek tatmin edici olacaktır Bu sürenin sonunda meyvemiz sulanmış olacak Ekstradan su katmadan kendi suyunda pişirelim Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra ise kısık ateşte pişirin Piserken reçelin üstünde oluşan köpükleri alın böylece reçel olduğunda pürüzsüz bir hal alacaktır Recelin olup olmadığını anlamak için suyundan birazcık alıp soğutalım Soğudukça hafif katılaşma oluyorsa olmuş demektir Limon suyu ve tereyağını ekleyip 5 dk daha kaynatın Tereyağı reçelin duru ve parlak kalmasını sağlıyor, limon suyu ise şekerlenmesini önlüyor Uzun vakit saklamayı düşünüyorsanız sıcakken kavanozlara doldurup kapağı sıkıca kapatın Zıt çevirip bir gece bekletin konserve usulü yani
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.