Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeftali Reçeli

Şeftali Reçeli
0
23

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
seftali-receli.jpg

Şeftali Reçeli Tanımı İçin Materyaller

• 1,5 kg şeftali (sertlerinden)
  • 2 su bardağı toz şeker

Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.
  2. Tencereye istediğimiz formda doğrayalım.
  3. Üzerine toz şeker ilave edip kapağını kapatalım.
  4. Bir gece bu formda sabaha kadar bekletelim ki sabaha suyu çıksın.
  5. Sonraki gün şekeri eriyen, suyu çıkan şeftalileri 10-15 dk kısık ateşte kaynatalım.
  6. Kıvam alıca ocağı kapatıp ister sıcak sıcak kavanozlara doldurup aksi çevirip soğumasını bekleyin ister reçel tam soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın. Tercih sizin.
  7. Ben sıcak sıcak kapatmayı tercih edenlerdenim. Kışa afiyetle yemek nasip olsun, afiyetler olsun. ????????????.

Similar threads

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 10 orta boy sert şeftali4 su bardağı toz şeker1 çay kaşığı ucu limon tuzu1 çay kaşığı tereyağı ya da margarin Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şeftaliler soyulup, istenilen şekilde doğranır. Derin bir tencereye biraz şeftali...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Şeftali Reçeli Tanımı İçin Materyaller 4 kilo şeftali4 su bardağı şekerYarım limon suyu1 tatlı kaşığı tereyağı Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Şeftalilerimizi güzelce yıkayıp orta büyüklükte küp küp doğrayalım. Doğradığımız şeftalileri büyük bir tencereye alalım ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Cam Üzere Berrak Şeftali Reçeli Tanımı İçin Materyaller 2 kg sert şeftali1.5 kg toz şeker4-5 adet karanfil1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin1 çay kaşığı dolu (olmayacak) limon tuzu1 yemek kaşığı karbonat Cam Üzere Berrak Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Şeftalileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 1 kg şeftali3 su bardağı şekerYarım limon suyu veya bikaç adet küçük limon tuzu Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şeftalileri güzelce yıkıyorum. Tencereye doğruyorum. Üzerine şekeri de döküp kapağını kapatıyorum sabaha kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 3 kilo şeftali1 kilo 250 gram şekerYarım limon1 yemek kaşığı tereyağıYarım bardak su Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şeftalileri iyice yıkıyoruz. Sonra ince şekilde kabuklarını soyuyoruz. Soyduğumuz şeftalileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,496Konular
982,186Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt