elektronikci
FD Üye

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 10 orta boy sert şeftali
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı ucu limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağı ya da margarin
Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeftaliler soyulup, istenilen şekilde doğranır.
- Derin bir tencereye biraz şeftali 1 bardak toz şeker şeklinde tüm şeftali ve şeker eklenir.
- Ben geceden yapıyorum ve sabaha kadar bu şekilde bekletiyorum.
- Sabaha kadar bekletince şeftali suyunu salıyor.
- Sabah ocağa alıyorum ilk önce kısık ateşte iyice şekeri eriyene kadar pişiriyorum.
- Daha sonra 20 dakika kadar orta ateşte suyu kıvam alana kadar pişiriyorum.
- Kapatmadan 5 dakika önce tereyağı ve limon tuzunu ekliyorum.
- Sıcak olarak kavanozlara koyup yeni kapak ile sıkıca kapatıp 1 gün ters şekilde bekletiyorum. Afiyet olsun.