Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet büyük boy şeftali
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için, derin bir tencere içine 3 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı, 2, 5 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı buğday nişastası ve 2 çay bardağı toz şekeri koyup, iyice çırpın.
- Tencereyi ocak üzerine koyun.
- Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi piştikten sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Servis edeceğiniz kuplara paylaştırın.
- Diğer yandan şeftali sosu için; 1 adet büyük boy şeftalinin kabuğunu soyup, minik küpler halinde doğrayın.
- Daha sonra orta boy bir tava içine şeftalileri koyun.
- Üzerine 1, 5 yemek kaşığı toz şeker ve yarım çay bardağı su ekleyin.
- Şeftalileri ara ara karıştırarak, 5 dakika pişirin.
- Ardından yarım yemek kaşığı nişastayı 2-3 yemek kaşığı su ile açın.
- Pişen şeftalilerin üzerine nişastalı karışımı dökün.
- Kıvam alana kadar hafifçe karıştırın.
- Daha sonra ılımaya bırakın.
- Ilıyan şeftalili sosu kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerine dökün.
- Hazırladığınız şeftali soslu muhallebiyi buzdolabında soğumaya bırakın.
- Daha sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.