Şeftali Soslu Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için
- 1 litre süt ( 5 su bardağı)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket çiğ krema
- 1 paket vanilya
- 2 orta uzunluk şeftali
- 2 su bardağı su (Yarım bardağını nişastayı açmada kullanacağız)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ
Şeftali Soslu Sütlü Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebinin yapılışı.Öncelikle nişasta ,şeker ve unu tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Akabinde 1 litre sütümüzü de azar azar ekleyip karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp, krema ve nişastamızı da ekleyip katıştırıyoruz. Sıcakken kuplarımıza üzerleri 1 parmak kalana kadar dolduruyoruz.
- Sosunun yapılışı.Şeftalilerimizi yıkayıp küpler halinde doğruyoruz, tenceremize şeftali, şeker, su ve yarım bardakta açtığımız nişastamızı da ekleyip ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tereyağımızı da ekleyip eritip çabucak sıcakken muhallebimizin üzerine paylaştırıyoruz.Şeftali dışında diğer meyvelerden de yapabilir siniz. ( vişne, erik, çilek gibi) afiyetler olsun.