Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeftali Ve İrmikli Efsane Bir Lezzet (Farklı Sunum Ve Tat Arayanlara)

Şeftali Ve İrmikli Efsane Bir Lezzet (Farklı Sunum Ve Tat Arayanlara)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Şeftali Ve İrmikli Efsane Bir Lezzet (Farklı Sunum Ve Tat Arayanlara) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik +2 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 paket vanilya
Şeftali katı için;
  • 3 su bardağı şeftalili meyve suyu
  • 3.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker isteyen artıra bilir
Üzerini süslemek için
  • Dilerseniz ceviz yahut ne isterseniz koşul değil

Şeftali Ve İrmikli Efsane Bir Lezzet (Farklı Sunum Ve Tat Arayanlara) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle irmikli muhalebisini hazırlıyoruz.
  2. Bunun için tereyağı ile vanilya hariç tüm gereçleri uygun bir tencerede düzgünce çırpıyoruz.
  3. Ocağa alıp kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  4. Tereyağı ile vanilyayı da ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Sıcakken borcamın alt katına ince bir katman olacak formda muhallebi yayıyoruz.
  6. Üzerine bisküvi den diziyoruz bisküvi ve muhallebi bitene kadar birebir süreci tekrarlıyoruz.
  7. Ardından şeftalili katı hazırlıyoruz bunun için tüm materyalleri tencerede birleştirip ocağa alıp kısık ateşte yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişiriyoruz.
  8. Pişen şeftalili sosu hazırladığımız muhallebili tatlının üzerine yayıp oda ısısına gelince üzerini streçleyip buz dolabında en az 2-3 saat dinlendirip süsledikten sonra dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????????????????????
Şeftali Ve İrmikli Efsane Bir Lezzet (Farklı Sunum Ve Tat Arayanlara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kahvaltıya Farklı Lezzet Arayanlara Dayanılmaz Lezzet Tanımı İçin Gereçler 4 domates4 adet yumurta (Kaynatılmış sert olsun)2 adet yeşil biber1 adet kırmızı ach biber1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı pul biberTuzBir avuç rende kaşarYarım çay bardağı zeytinyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Şeftalili Lokum (Katkısız Ve Zararsız Bir Lezzet Hazırlarını Aratmayacak) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı şeftali nektarı (Meyve suyu)1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı nişasta Bulamak için; İster hindistan ceviziİster nişasta size kalmış Şeftalili Lokum (Katkısız Ve Zararsız Bir Lezzet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı Tanımı İçin Gereçler 6 bardak süt8 kaşık irmik7 kaşık şeker1 paket vanilin1 kaşık tereyağ1 kaşık hindistan ceviziBunlarla irmikli kısmı hazırla Portakallı kısım için; 3 bardak portakal suyu4,5 kaşık nişasta3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker Sütlü İrmikli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Ispanaklı Gül Böreği (Muhteşem Bir Tat Arayanlara) Tanımı İçin Materyaller 4 adet yufka1 yumurtaSusam ,çörek otu İç harcı için; 1 kilo ıspanak2 orta uzunluk soğan1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberKırmızı biberSıvı yağ Sosu için; 7 yemek kaşığı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ1 yumurta Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Farklı Bir Çorba Tanımı Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tanımı İçin Gereçler Mercimek çorbası için gereçler; 1 su bardağı kırmızı mercimekTuz (kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın)1 tatlı kaşığı soğan tozu1 çorba kaşığı sade yağıYarım çay kaşığı kimyon6 su bardağı su Tavuk çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,496Konular
982,157Mesajlar
30,097Kullanıcılar
InfoIntruderSon üye
Üst Alt