Şeftalili Damla Sakızlı Kup Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarisi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 adet damla sakızı (sakız yok ise beyaz çikolatada olabilir 40 gr)
- 3 küçük şeftali büyük ise 2 adet yeterli
- 2 yemek kaşığı şeker (şeftalinin tadına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Şeftalili Damla Sakızlı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için vanilya ve damla sakızı hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım ocağın en kısık ayarında kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp damla sakızı ve vanilyamızı atıp güzelce erimesini sağlayalım.
- Ardından kaplara bölüştürelim.
- Şeftali sos için şeftalileri güzelce soyup robotun içerisine atalım, şekeri de ardından atıp güzelce çektirelim.
- Sos tavasına sosumuzu dökelim, üzerine nişastamızı atalım, koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ardından vanilya atıp karıştırıp ocaktan alalım muhallebimizin üzerine dökelim. Üzerini istenilen şekilde süsleyelim.