Resimli Şeftalili Granita Tarifi
Şeftalili Granita nasıl yapılır
Malzemeler
2 su bardağı şeftali puresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla pure haline getirin)
34 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
imagesseftaliligranitatarifiresimli5ad427c028a9d
Hazırlanışı:
Kucuk bir sos tenceresinin icine toz şekeri ve suyu koyun Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifce fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın
Bir kaşık yardımıyla sosu 12 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin
Şeftali puresine, kararmaması icin limon suyunu ekleyin Soğuyan şerbetle karıştırın
Plastik veya celik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla uzerini duzleştirin Kapağını kapatın
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin
Bu surenin sonunda difrizden cıkardığınız granitayı bir catal yardımıyla kenarlardan iceri doğru harmanlayın Cok fazla karıştırmamaya dikkat edin
Kabı tekrar difrize koyun Bir kac saat (34 saat) daha difrizde bekletin
Ara sıra catalla karıştırmaya devam edin
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın
Şeftalili Granita nasıl yapılır
Malzemeler
2 su bardağı şeftali puresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla pure haline getirin)
34 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
imagesseftaliligranitatarifiresimli5ad427c028a9d
Hazırlanışı:
Kucuk bir sos tenceresinin icine toz şekeri ve suyu koyun Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifce fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın
Bir kaşık yardımıyla sosu 12 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin
Şeftali puresine, kararmaması icin limon suyunu ekleyin Soğuyan şerbetle karıştırın
Plastik veya celik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla uzerini duzleştirin Kapağını kapatın
Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin
Bu surenin sonunda difrizden cıkardığınız granitayı bir catal yardımıyla kenarlardan iceri doğru harmanlayın Cok fazla karıştırmamaya dikkat edin
Kabı tekrar difrize koyun Bir kac saat (34 saat) daha difrizde bekletin
Ara sıra catalla karıştırmaya devam edin
Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın