Şeftalili Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 2 pk vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 3-4 tane yumuşak şeftali
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Şeftalili Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeftalileri elma dilim olacak şekilde kesiyoruz.
- Kek kalıbının altına biraz toz şeker serpiyoruz.
- Üzerine şeftali dilimlerini ekleyip ocakta 2 dakika karamelize olup suyunu biraz salmasını bekliyoruz.
- Daha sonra geniş bir kapta üç yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Akabinde sıvı yağ ,süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz .
- En son unu da ekleyip çırpıyoruz .
- Kek kalıbındaki şeftalilerin üzerine döküyoruz .
- Daha önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında içini çekene kadar pişiriyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun ????.