
Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet şeftali
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri
Şeftalili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.
- Yumurta beyazlarını bir kap içerisinde köpürene kadar çırpın kar gibi olacak.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Ardından içine sütü ve sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın ve bir elek yardımıyla yavaş yavaş bu karışma ekleyin.
- Ardından karışma yumurta beyazından yapmış olduğunuz köpüğü ekleyin ve karıştırın. Söndürmemeye dikkat edin.
- 1 tane şeftaliyi soyun, küp küp doğrayın, unlayıp karışma ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- Hazır olan kek karışımını kaba dökün.
- Diğer şeftaliyi ise yarım ay şeklinde doğrayın ve karışımın üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Pişen kekinizin üzerine soğuyunca pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.