Resimli Şeftalili Pavlova Tarifi ,
Şeftalili Pavlova
Malzemeler:
2 adet şeftali
3 adet yumurta beyazı
175 gr pudra şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 cay kaşığı elma sirkesi
40 gr file badem,
fırında hafifce kızarmış
250 ml sut
2 adet yumurta sarısı
3 corba kaşığı tozşeker
1 tepeleme corba kaşığı un, elenmiş
1,5 corba kaşığı mısır nişastası
½ vanilya cubuğu, veya 1 cay kaşığı vanilya
50 ml krema, cırpılmış
imagesseftalilipavlovatarifiresimli5ad3f247736ad
Yapılışı :
Mereng icin: Yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana kadar cırpın Daha sonra şekeri azar azar ekleyip her seferinde iyice cırpın Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri cok yavaşca kaşıkla karıştırarak ekleyin
Fırını 120 derece ısıtın
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp kaşıkla 8 cm genişliğinde 4 adet yuvarlak merengi dokun Tam ortalarını kaşıkla cukurlaştırın Isıtılmış fırında 11,5 saat, iyice gevrek olana kadar pişirin ve fırından almadan mutlaka icinde soğumaya bırakın
Pastacı kreması icin: Ayrı bir tarafta cubuk vanilyanın icini cıkarıp sutun icine koyun ve sutu kaynatın
Şekerle yumurta sarılarını renkleri acılana kadar mikserde cırpın, mısır nişastası ile unu ekleyip cırpmaya devam edin Kaynayan sutun 13'luk kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın Bu karışımın tamamını kalan sutun uzerine dokup kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Soğumasını bekleyin
Pastacı kreması soğuduktan sonra cırpılmış krema ile karıştırın Soğumuş merenglerin icini cırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun Uzerine şeftalileri koyarak servis edin
Şeftalili Pavlova
Malzemeler:
2 adet şeftali
3 adet yumurta beyazı
175 gr pudra şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 cay kaşığı elma sirkesi
40 gr file badem,
fırında hafifce kızarmış
250 ml sut
2 adet yumurta sarısı
3 corba kaşığı tozşeker
1 tepeleme corba kaşığı un, elenmiş
1,5 corba kaşığı mısır nişastası
½ vanilya cubuğu, veya 1 cay kaşığı vanilya
50 ml krema, cırpılmış
imagesseftalilipavlovatarifiresimli5ad3f247736ad
Yapılışı :
Mereng icin: Yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana kadar cırpın Daha sonra şekeri azar azar ekleyip her seferinde iyice cırpın Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri cok yavaşca kaşıkla karıştırarak ekleyin
Fırını 120 derece ısıtın
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp kaşıkla 8 cm genişliğinde 4 adet yuvarlak merengi dokun Tam ortalarını kaşıkla cukurlaştırın Isıtılmış fırında 11,5 saat, iyice gevrek olana kadar pişirin ve fırından almadan mutlaka icinde soğumaya bırakın
Pastacı kreması icin: Ayrı bir tarafta cubuk vanilyanın icini cıkarıp sutun icine koyun ve sutu kaynatın
Şekerle yumurta sarılarını renkleri acılana kadar mikserde cırpın, mısır nişastası ile unu ekleyip cırpmaya devam edin Kaynayan sutun 13'luk kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın Bu karışımın tamamını kalan sutun uzerine dokup kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Soğumasını bekleyin
Pastacı kreması soğuduktan sonra cırpılmış krema ile karıştırın Soğumuş merenglerin icini cırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun Uzerine şeftalileri koyarak servis edin