iltasyazilim
FD Üye
Resimli Şeftalili Pavlova Tarifi ,
Şeftalili Pavlova
Malzemeler:
2 adet şeftali
3 adet yumurta beyazı
175 gr pudra şeker
1 tatlı kaşığı darı nişastası
1 dere kaşığı elma sirkesi
40 gr file badem,
fırında hafifçe kızarmış
250 ml süt
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tepeleme çorba kaşığı un, elenmiş
1,5 çorba kaşığı darı nişastası
½ vanilya çubuğu, veya 1 dere kaşığı vanilya
50 ml krema, çırpılmış
Yapılışı :
Mereng için: Yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana değin çırpın daha sonra şekeri azar azar ekleyip her seferinde tamamen çırpın Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri fazla yavaşça kaşıkla karıştırarak ekleyin
Fırını 120 derece ısıtın
Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayıp kaşıkla 8 cm genişliğinde 4 adet dairesel merengi dökün Tam ortalarını kaşıkla çukurlaştırın Isıtılmış fırında 11,5 saat, ayrıntılarıyla gevrek olana değin pişirin ve fırından almadan mutlaka içinde soğumaya bırakın
Pastacı kreması için: Ayrı bir tarafta çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun ve sütü kaynatın
Şekerle yumurta sarılarını renkleri açılana dek mikserde çırpın, mısır nişastası ile unu ekleyip çırpmaya devam edin Kaynayan sütün 13'lük kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve aralıksız karıştırın Bu karışımın tamamını kalan sütün üstüne döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Soğumasını bekleyin
Pastacı kreması soğuduktan daha sonra çırpılmış krema ile karıştırın Soğumuş merenglerin içini çırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun Üstüne şeftalileri koyarak servis edin *
Şeftalili Pavlova
Malzemeler:
2 adet şeftali
3 adet yumurta beyazı
175 gr pudra şeker
1 tatlı kaşığı darı nişastası
1 dere kaşığı elma sirkesi
40 gr file badem,
fırında hafifçe kızarmış
250 ml süt
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tepeleme çorba kaşığı un, elenmiş
1,5 çorba kaşığı darı nişastası
½ vanilya çubuğu, veya 1 dere kaşığı vanilya
50 ml krema, çırpılmış
Yapılışı :
Mereng için: Yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana değin çırpın daha sonra şekeri azar azar ekleyip her seferinde tamamen çırpın Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri fazla yavaşça kaşıkla karıştırarak ekleyin
Fırını 120 derece ısıtın
Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayıp kaşıkla 8 cm genişliğinde 4 adet dairesel merengi dökün Tam ortalarını kaşıkla çukurlaştırın Isıtılmış fırında 11,5 saat, ayrıntılarıyla gevrek olana değin pişirin ve fırından almadan mutlaka içinde soğumaya bırakın
Pastacı kreması için: Ayrı bir tarafta çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun ve sütü kaynatın
Şekerle yumurta sarılarını renkleri açılana dek mikserde çırpın, mısır nişastası ile unu ekleyip çırpmaya devam edin Kaynayan sütün 13'lük kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve aralıksız karıştırın Bu karışımın tamamını kalan sütün üstüne döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Soğumasını bekleyin
Pastacı kreması soğuduktan daha sonra çırpılmış krema ile karıştırın Soğumuş merenglerin içini çırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun Üstüne şeftalileri koyarak servis edin *