Şeftalili Tart Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı kadar un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tane şeftali
- Tarçın
Şeftalili Tart Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öyle lezzetli öyle güzel öyle şık gözüküyor ki anlatamam denemeden bilemezsiniz.Bu tarifi şeftali dışında taze incir, kayısı, elma, kayısı, portakal veya erik ile yapabilirsiniz.
- İlk olarak yuvarlak küçük boy borcama karamel için gerekli olan toz şekeri ve tereyağını koyalım. Ocakta şekerin eriyip karamelize olmasını sağlayalım.
- Şeker eriyince soğumasını bekleyelim ve şeftalileri dilimleyip üzerine dizelim.
- Karamel soğuduğunda sertleşecektir. Şeftalilerin üzerine isteğe göre tarçın serpebilirsiniz.
- Diğer taraftan kek için gerekli malzemeleri sırasıyla mikser ile çırpalım. Normal bildiğimiz kek sırasında hazırlayalım.
- Çırpılan keki şeftalilerin üzerine dökelim. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika.pişirelim. Her fırının pişirme süresinde değişiklik gösterebilir.
- Kürdan testi ile kontrol edilebilirsiniz.
- Piştiği zaman ilk sıcaklığı çıkınca kekin kenarlarını bıçak ile geçelim. Ve ters çevirelim.
- Altta karamel sıcak olduğu için hemen borcumdan aşağı düşüyor.Çok ama çok lezzetli karamel tadı muhteşem oluyor.Servise hazır.Afiyet olsun.