Şeftalili Tart Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane yumurta
- 125 gr margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Yarım kilo şeftali
- 1 su bardağı şeker
Şeftalili Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeftalilerimizi soyuyoruz.
- Yarım ay formunda dilimleyip tencereye alıyoruz.
- Üzerine şekeri ilave ediyoruz kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yeterlice karıştırıyoruz.
- Akabinde unu ek ediyoruz denetimli bir biçimde ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında olması lazım.
- Daha sonra yağladığımız tart kalıbına hamurumuzu yeterlice yayıyoruz (hamurdan bir portakal büyüklüğünde kesim ayırıyoruz üzerine şeritler yapmak için)
- Soğuyan şeftali harcını döküyoruz.
- Ayırdığımız öteki hamurdan şeritler yapıyoruz.
- 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Servis esnasında pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun.