Şeftalili Yaz Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Alt taban için;
- 1.5 paket bisküvi
- 50 gram margarin yada tereyağ
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik irmik
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 büyük yada 2 orta uzunluk şeftali
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Şeftalili Yaz Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondoda ufalıyoruz ve erittiğimiz margarini bisküvileri karıştırıp kabımızın tabanına sıkıca seriyoruz.
- Muhallebimizi bütün gereçleri koyup kaynatıp bisküvilerin üzerine seriyoruz.
- Şeftalili sos için şeftalinin kabuklarını soyup ince ince doğrayıp şeker, nişasta, su ile kaynatıp yoğunlaşınca blender ile çekip pürüzsüz hale getirip muhallebinin üzerine serip soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun.