elektronikci
FD Üye
Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı tavuk suyu ( isteğe bağlı )
- 1 su bardağı su
Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye aldığınız ayçiçek yağında kokusu çıkana kadar naneyi kavuruyoruz.
- Salçaları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Şehriye, baharatlar ve tuzu ekleyerek 2 dakika daha şehriyelerin kavrulmasını, baharatlarla harmanlanmasını sağlıyoruz.
- Tavuk suyu (ben evvelce hazırlayıp buzluğumda bulundururum her zaman) ve sıcak suyu da ekleyip kaynayana kadar altını açıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 5 dk daha bekleyip altını kapatabiliriz.
- Birkaç damla limon da çok yakışacaktır ????(buzluğunuzda tavuk suyu yoksa 2 su bardağı su daha yeterli olur. Bulyon tercih etmenizi önermem. Hem baskın bir kokusu oluyor hem de içeriğinde katkı unsuru çok ).Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun ????.