Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şehriye Çorbası

Şehriye Çorbası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sehriye-corbasi.jpg

Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı tavuk suyu ( isteğe bağlı )
  • 1 su bardağı su

Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye aldığınız ayçiçek yağında kokusu çıkana kadar naneyi kavuruyoruz.
  2. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Şehriye, baharatlar ve tuzu ekleyerek 2 dakika daha şehriyelerin kavrulmasını, baharatlarla harmanlanmasını sağlıyoruz.
  4. Tavuk suyu (ben evvelce hazırlayıp buzluğumda bulundururum her zaman) ve sıcak suyu da ekleyip kaynayana kadar altını açıyoruz.
  5. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 5 dk daha bekleyip altını kapatabiliriz.
  6. Birkaç damla limon da çok yakışacaktır ????(buzluğunuzda tavuk suyu yoksa 2 su bardağı su daha yeterli olur. Bulyon tercih etmenizi önermem. Hem baskın bir kokusu oluyor hem de içeriğinde katkı unsuru çok ).Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun ????.
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı ayçiçek yağı2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı salça5 su bardağı ılık su1 adet tavuk suyu bulyon1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı biber1 çay kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı tel şehriye Tel Şehriye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 modül tavuk göğsü2 adet rendelenmiş havuç1 adet orta uzunluk soğan3 diş sarımsak1 çay bardağı tel şehriye1,5 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı6,5-7 su bardağı tavuk suyu (Tavuk suyu ve içme suyu karışık da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Çorbası Pratik Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler Rendelenmiş havuç büyükse 1 küçükse 2 adetRendelenmiş 1 adet sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarinYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı tavuk suyu +2 bardakSıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı arpa şehriye2 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı2 adet tavuk bulyon1,5 litre sıcak suTuz Terbiyesi için: 3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı un1 adet yumurta Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı arpa şehriye1 kesim tavuk göğsü1 yemek kaşığı salça (biber&domates)3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı pul biberSıcak su ( tavuk suyu dahil 7.5 su bardağı) Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt