Şehriye Pilavı nasıl yapılır
Şehriye Pilavı yapılışı
Şehriye Pilavı malzemeler
½ paket tel şehriye
½ su bardağı doğranmış veya rendelenmiş domates
3 su bardağı su
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2 kup dondurulmuş tavuk suyu veya 1 tatlı kaşığı etsu veya tavuksu tablet
imagessehriyepilavitarifiresimli5ad40815a81c6
Şehriye Pilavı Tarifi
Margarinin yarısını yassı bir tencerede eritin ve tel şehriyelerin yarısını 5 dakika kadar iyice kavurun Şehriyeleri bir kaba alıp, yağın diğer yarısıyla şehriyelerinin kalanını da kavurup kaptaki şehriyelerin uzerine ekleyin Domates, su, tuz ve tavuk suyunu tencereye alın, su kaynadığında şehriyeleri tencereye ekleyin ve tahta kaşıkla bir kere karıştırın Ocağı kısın ve 67 dakika kadar şehriyeler suyunu cekene kadar pilavı pişirin
Afiyet olsun
Şehriye Pilavı yapılışı
Şehriye Pilavı malzemeler
½ paket tel şehriye
½ su bardağı doğranmış veya rendelenmiş domates
3 su bardağı su
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı tuz
2 kup dondurulmuş tavuk suyu veya 1 tatlı kaşığı etsu veya tavuksu tablet
imagessehriyepilavitarifiresimli5ad40815a81c6
Şehriye Pilavı Tarifi
Margarinin yarısını yassı bir tencerede eritin ve tel şehriyelerin yarısını 5 dakika kadar iyice kavurun Şehriyeleri bir kaba alıp, yağın diğer yarısıyla şehriyelerinin kalanını da kavurup kaptaki şehriyelerin uzerine ekleyin Domates, su, tuz ve tavuk suyunu tencereye alın, su kaynadığında şehriyeleri tencereye ekleyin ve tahta kaşıkla bir kere karıştırın Ocağı kısın ve 67 dakika kadar şehriyeler suyunu cekene kadar pilavı pişirin
Afiyet olsun