Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
Pilavı İçin
- 2 kaşık margarin
- Biraz sıvı yağ
- 2 su bardağı şehriye
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- Biraz dereotu
- Çok az nane
- Yarım limon
Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tencereye 2 kaşık margarin ve biraz sıvı yağı koyup eritiyoruz.
- 2 su bardağı şehriyeyi tavada kavuruyoruz.
- 3 su bardağı suyu üzerine döküyoruz. 1 çay kaşığı tuzu ekliyoruz. Pilav üzere demlenmeye bırakıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz. (kapağını açık bırakırsanız çabuk soğuyor. ).
- Pilav soğurken gereçleri hazırlayalım.
- Yarım demet maydanozu inceden biraz canlı kalacak formda kıyalım.
- Biraz dereotu kıyalım. Tat versin diyede biraz naneyi ince ince kıyalım.
- Bütün gereçleri bir kaba alalım. Üzerine yarım limon sıkalım. Afiyet olsun. =)