Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- Haşlamak için 3 su bardağı su
- 4-5 adet kornişon turşu
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet közlenmiş yahut çiğden kapya biber
- 3 kol yeşil soğan
- 1 çay bardağı mısır
- Yarım demetten az dereotu
- Sıvı yağ, tuz
- Limon ve nar ekşisi
Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpa şehriyeleri haşlayıp süzelim.
- Soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım karıştırma kabına alalım.
- Üzerine mısır, doğranmış kornişonları ekleyelim.
- Kapya biberimizi doğrayıp şehriye ile birlikte karıştırma kabına ekleyip karıştıralım.
- Üzerine tuzu, yağını, limon ve nar ekşisi mi ekleyip tekrar karıştıralım.
- Uygun bir servis tabağına alıp servis edelim.