Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- Yarım tablet et suyu
- Az tuz
- Maydanoz
- Dereotu
- Salatalık turşusu
- Mısır
Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şehriyeyi biraz yağda kavuruyoruz sonra içine tuz ve et suyu ek ediyoruz.
- Karıştırıp üstünü az geçecek kadar su ekleyip pişmesin bekliyoruz.
- Mısırımızı haşlıyoruz. Dereotu, maydanoz, salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz.
- Pişen şehriyeyi soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan şehriyeye malzemelerimi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- İçene az yağ ve limon suyu sıkıyoruz. Afiyet olsun…????