Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 4 su bardağı şalgam suyu
- 4-5 demet maydanoz
- 1 adet konserve mısır
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 adet kuru soğan ( varsa taze de olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle arpa şehriyeyi bir tencereye alarak üzerine şalgam suyu ekleyip haşlıyoruz.
- Suya 1 tatlı kaşığı tuz atmayı unutmayın.
- Suyunu çekmeye yakın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şehriyeler dinlenirken maydanozu, soğanı ve kornişon turşuyu ince ince doğruyoruz.
- Soğuyan arpa şehriye ile doğradığımız materyalleri karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve mısır da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz.
- Tuzu az olursa 1 çay kaşığı daha ekleyebilir ya da limon sıkabilirsiniz.
- Güzelce harmanladıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun ????.