teknolojiuzmani
FD Üye
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 avuç tel şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı kemik suyu
- Su
- Tuz
- Karabiber
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutlarımızı 1-15 dakika kadar kapağı kapalı biçimde kaynatıyoruz mühlet sonunda ocağın altını kapatıp tencereyi hiç açmadan nohutların düzgünce şişmesini bekliyoruz. (ben bu halde hazırlayıp buzluğa atıyorum pilav yaparken kolaylık oluyor).
- Sıra geldi pilavımızı hazırlamaya.
- Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz ve kenara alıyoruz, tencereye yağımızı katıyoruz.
- Üzerine nohut ve tel şehriye ekleyip güzelce kavuruyoruz (tel şehriyeniz rengi hoş çıksın istiyorsanız evvel şehriyenizi kavurun)
- Daha sonra pirinçimizi ve kemik suyunu ek ediyoruz pirinçinize nazaran üzerine su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Şehriye Ve Nohutun Buluştuğu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.