Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şehriyeli Bal Kabaklı Çorba

Şehriyeli Bal Kabaklı Çorba
0
48

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sehriyeli-bal-kabakli-corba.jpg

Şehriyeli Bal Kabaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 paket süt krema 200ml
  • Yarım demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su
  • Tereyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı arzuya göre zerdeçal

Şehriyeli Bal Kabaklı Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kabukları soyulmuş bal kabağını iki parçaya bölüp düdüklü tencereye bırakın.
  2. Ardından üzerine 3 su bardağı suyla 10 dakika düdüklü tencerede pişirin.
  3. Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin.
  4. Üzerine unu ve rendelenmiş sarımsağı ilave ederek orta ateşte unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
  5. Ardından kremayı ekleyin ve karabiberi bırakıp iyice karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  6. Ardından düdüklünün içine kremalı sosumuzu düdüklü tencerenin içine dökün ve karıştırın.
  7. Ardından tuzu ilave ederek el blendırı ile çorbamızı karıştırın.
  8. Ardından çorbamızın içine tel şehriye bırakın.
  9. Orta ateşte arada çorbamızı karıştırarak şehriyeler piştikten sonra ocağın altını kapatın.
  10. Ardından servis tabağına bırakın. Afiyet olsun.
Şehriyeli Bal Kabaklı Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt