teknolojiuzmani
FD Üye
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı şehriye
- Yarım knorr
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pilavımızı yapmak için evvel sıvı yağ ile sehriyelerimizi kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyelerimizin üstüne yıkanmış bulgurumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz.
- Bir dakika kadar kavuralım.
- Sonra sıcak suyumuzu ek edelim .
- İçine tereyağını ve knorrumuzu koyalım.
- Suyunu çekene kadar bekliyoruz ,servis ediyoruz afiyet olsun.