
Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 250 gram kıyma
- 3 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı domates salça
- 1 adet tavuk bulyon
- 10-15 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı yarım sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Şehriyeli Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye suyu koyup. Arpa şehriyeli kısık ateşte haşlıyoruz. Başka bir tavaya sıvı yağ koyup kıymayı kavuruyoruz.
- İnce ince doğranmış biberleri ekliyoruz. Biraz kavurup domates salçası ve baharatları ekliyoruz.
- Tavuk bulyonda ekleyip düzgünce karıştırıyoruz. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatıyoruz. Tavadakileri tencereye boşaltıyoruz.
- Uygunca karıştırıyoruz. 15-20 dakika kaynatıyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.