
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Anne Tarifi) İçin Gereçler
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı baldo pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriyesi
- 4,5 bardak sıcak su ( varsa 1 su bardağı tavuk suyu olsun)
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Anne Tarifi) Yapılışı
- Pirinçleri bol su ile birkaç kez yıkayalım ılık tuzlu suda en az yarım saat bekletelim.
- Yarım saat sonra tuzlu suyu akıtalım bir kez daha yıkayıp yeterlice süzdürelim.
- Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek tereyağının erimesini sağlayalım .
- üzerine arpa şehriyelerini ekleyip kavuralım.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine pirinçleri ek edelim 4-5 dakika yüksek ısıda pirinçleri kavuralım.
- Üzerine sıcak suyu ve tuzunu ekleyelim tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pirinci ocaktan alarak güzelce demlenmesi için bir beze saralım.
- Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra bir karıştıralım tel tel olan pilavımız hazır sıcak sıcak servis yapalım.