
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) çay b şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram margarin ya da tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıcak su
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinci bol suda yıkıyoruz ben bekletmiyorum bekletince pirinçler kırılıyor süzgece alıyorum ve iyice suyunun süzülmesini bekliyorum. Tavaya sıvı yağı koyuyorum üzerine de arpa şehriye koyup rengi iyice dönene kadar kavuruyorum.
- Bu aşamada margarini ya da tereyağı eklemiyorum ki yağ yanmasın ve pilava sarı renk vermesin.
- Suyu süzülen pirinçleri tencereye koyuyorum ama koymadan saniyelik ocağın altını kısıp koyduktan sonra hemen açıyorum. Yağ parlamasın diye.
- Üzerine tereyağı ya da margarini ekliyorum. 1-2 dakika pirinçleri kavuruyorum tane tane olsun diye. Suyu sıcak ekliyorum ve miktarı 1 su bardağı pirince 1. 5 su bardağını 1 parmak geçecek kadar su koyuyorum.
- Yani 2 su bardağı değil ama 1. 5 da değil ortası ????
- 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra kapağını kapatmıyorum hemen.
- Yüksek ateşte göz göz olduktan sonra kapağını kapatıp altını kısıyorum suyunu yavaş yavaş çekiyor. Tamamen çektikten sonra altını kapatıyorum ve pilav demleme örtüsünü kapağa geçirip demlenmeye bırakıyorum.
- Yaklaşık 20 dakika bekletip sonra servise alıyorum. Afiyet olsun….