Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü)

Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü)
0
50

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
sehriyeli-pirinc-pilavi-tane-tane-ve-tam-olcu.jpg

Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

• 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay b şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıcak su

Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinci bol suda yıkıyoruz ben bekletmiyorum bekletince pirinçler kırılıyor süzgece alıyorum ve iyice suyunun süzülmesini bekliyorum. Tavaya sıvı yağı koyuyorum üzerine de arpa şehriye koyup rengi iyice dönene kadar kavuruyorum.
  2. Bu aşamada margarini ya da tereyağı eklemiyorum ki yağ yanmasın ve pilava sarı renk vermesin.
  3. Suyu süzülen pirinçleri tencereye koyuyorum ama koymadan saniyelik ocağın altını kısıp koyduktan sonra hemen açıyorum. Yağ parlamasın diye.
  4. Üzerine tereyağı ya da margarini ekliyorum. 1-2 dakika pirinçleri kavuruyorum tane tane olsun diye. Suyu sıcak ekliyorum ve miktarı 1 su bardağı pirince 1. 5 su bardağını 1 parmak geçecek kadar su koyuyorum.
  5. Yani 2 su bardağı değil ama 1. 5 da değil ortası ????
  6. 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra kapağını kapatmıyorum hemen.
  7. Yüksek ateşte göz göz olduktan sonra kapağını kapatıp altını kısıyorum suyunu yavaş yavaş çekiyor. Tamamen çektikten sonra altını kapatıyorum ve pilav demleme örtüsünü kapağa geçirip demlenmeye bırakıyorum.
  8. Yaklaşık 20 dakika bekletip sonra servise alıyorum. Afiyet olsun….
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Ve Tam Ölçü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
982,402Mesajlar
30,224Kullanıcılar
OzankkkaaSon üye
Üst Alt