Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı
0
66

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı sıcak su

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sıvı yağ ve arpa şehriyeler tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır.
  2. Rengi dönüp yeterlice kavrulmadan tereyağı da eklenir ve eritilir.
  3. Yağ yanmadan yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler üzerine eklenerek 3 dakika kavrulur.
  4. Pirinçleri ölçtüğümüz bardakla üzerine 3,5 bardak su eklenir ve en son olarak tuzunu da dökerek karıştırılır.
  5. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Pilav piştikten sonra üzerine bir havlu kağıt kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
  7. Demlenen pilav dilek edildiği formda servis yapılır. Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt