Şehriyeli Sütlü Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tereyağ ,sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Nane ,kırmızı toz biber
Şehriyeli Sütlü Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı koyup şehriyeyi hafif pembeleşene kadar kavuralım .
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Suyunu ek edip kaynamaya bırakalım .
- Başka tarafta süt ,yoğurt karıştırıp pişen çorbadan 2 kepçe alarak terbiyeyi ılıtalım ve çorbaya ek edelim.
- Karıştırarak kaynayan çorbaya tavaya yağı koyup naneyi hafif kızdırıp biberleri ek edelim .
- Kaynayan çorbaya ekleyelim bir taşım daha kaynatıp kapatalım afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.