Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kaymak (Yoksa krema ekleyebilirsiniz)
- 1 avuç şehriye
- Tuz
- Pulbiber
- Kekik
- Toz biber
- Çay kaşığının ucuyla safran tozu (Veya zerdeçal)
Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve sarımsak yağda kavrulur.
- Soğanlar yumuşayıp suyunu salınca salça, tarhana, baharatlar ve şehriye eklenir, biraz kavrulur.
- Su ve süt eklenir, orta ara karıştırılarak pişmeye bırakılır.
- Kaynamaya yaklaştığında kaymak ve tuz eklenir, karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp servis edilir afiyet olsun.