Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 2 çay bardağı domates konservesi
- Bir yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
- Tuz ve kuru nane
Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı tencereye alın, eriyince üzerine şehriyeyi ek edip kısa müddet kavurun.
- Üzerine tarhanayı ve domates salçasını ekleyin kısa müddet daha kavurun.
- Domates sosunu ekleyin bir iki dakika fokurdasın ve suyunu ekleyin.
- Varsa tavuk yahut et suyu da ek edebilirsiniz.
- Ara orta karıştırarak pişirin. Kuru nane ve tuz ekleyin. Sevdiğiniz baharatları da ekleyerek servis edebilirsiniz.
Şehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı