
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet tavuk göğüsü
- 1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
- Tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 limonun suyu
- 4-5 diş sarımsak
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tavukları tencereye alıp üzerine 3 litre su koyup pişirin.
- Piştikten sonra tavukları çıkarıp didikleyin suyunuda süzgeçten geçirip süzün.
- Tencerede tel şehriyeyi yağ ile rengi hafif dönene kadar kavurup tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakın. (arzu ettiğiniz kıvama nazaran su eği yapabilirsiniz).
- Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip tekrar karıştırın.
- Şehriyeler pişince çorbanın suyundan 2 kepçe su alarak terbiyesine yavaşça ekleyip karıştırın daha sonrada bu terbiyeyi tencereye yavaşça aktarıp karıştırın.
- Son olarak tuz ve didiklenmiş tavukları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp maydanozları ekleyip altını kapatın.