Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şehriyeli Tavuk Çorbası

Şehriyeli Tavuk Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
sehriyeli-tavuk-corbasi.jpg

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk(bütün kullanmamın nedeni yarısını didikleyip çorbamda yarısını da pilav,salata gibi başka yemeklerde kullanmak)isterseniz 1 adet kalçalı butla ve yaklaşık 2 litre suyla da yapabilirsiniz)
  • 4 litre su haşlamak için(bütün tavuk kullanmayacaksanız 2 litre yeterlidir)
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz karabiber
  • Çay kaşığı ucuyla toz zencefil
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) ajda çay bardağı arpa şehriye(tel şehriye de olabilir)

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 1 bütün tavuğumuzu yıkıyoruz.
  2. Büyük bir tencereye tavuğumuzu koyup,üzerine suyumuzu ekliyoruz.
  3. Bu suya 1 bütün soğan,1 soyulmuş havuç,1 tutam kereviz sapı ve baharatlarımızı katıp kaynatmaya başlıyoruz.
  4. Su kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz. (eğer tenceremiz bütün tavuğun üstünü geçecek kadar su almaya yeterli değilse içinde tavuğu ters çevirip o şekilde de haşlayalım.
  5. Yaklaşık 1 saat içinde tavuğumuz haşlanmış olacaktır. Kontrol edelim ve haşlanan tavuğumuzu içinden ayrı bir tabağa alalım. Tavuğumuzu burda soğumaya bırakalım.
  6. Tavuğumuzun suyunu ince tel süzgeç yardımıyla süzelim.
  7. Pürüzsüz çıkan tavuk suyumuzu tencereye alalım. (suyunuzun 4 te 1 ini buzlukta saklamak ve pilav vs yemeklerde kullanmak üzere ayırabilirsiniz).
  8. Oda sıcaklığına gelen tavuğumuzun yarısını çorba için ince ince didikleyelim. (diğer yarısını salata,yemek,pilav vs için ayırıp kullanabilirsiniz).
  9. Tenceremizin altını yakalım ve didiklenen tavuklarımızı ekleyelim.
  10. Kaynayınca şehriyemizi ekleyelim.
  11. 1 taşım kaynatıp kısık ateşe alıp 10-15 dak arası şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. (bu aşamada 5. Dak ‘dan sonra sık kontrol edelim şehriye türüne göre daha çabuk da yumuyaşabilir,lapa olmasın. ).
  12. En son tadına bakarak tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Not:sunum için yanında limon ve kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.
  • Çorbaya ekstra hiç yağ kullanmıyorum tavuğun yağı fazlasıyla yeterli yağı gözünüze çok gelirse tavuk ve şehriyeleri atmadan önce kaynar su eklemesi yapabilirsiniz tabi tuz ve karabiberini de buna göre ayarlayabilirsiniz).
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt