Şehriyeli Tavuk Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kemiksiz tavuk göğüsü
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet kapya biber (isteğe bağlı )
- Kornişon salatalık turşu (ben 7 adet kullandım)
- 2 küçük yahut 1 büyük konserve mısır
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İri dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
- Dereotu yahut maydanoz (ben maydanoz kullandım)
- Limon (isteğe bağlı )
Şehriyeli Tavuk Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye tavuklarımızı alalım üstüne suyunuzu ekleyip onları haşlanmaya bırakalım.
- Tavuklarımızın tam olarak piştiğinden emin olunca kaba alıp küçük modüllere bölmek için soğumasını bekliyoruz .
- İsterseniz suyunu dökmeyin şehriye için kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı kapya biberi közleyip soyup üstünü doğrayıp katabilirsiniz hanımlar
- Öteki bir tavada sıvı yağ ekleyip ve akabinde şehriyemizi de ekleyip onları da kavuralım güzelce kavrulan şehriyemize tavuk suyunu ve 1, 5 su bardağı su ekliyoruz.
- Olağan ateşte pişmeye şehriyeyi bırakıyoruz. Pişip pişmediğini denetim ederek su ek edebilirsiniz.
- Tavuklarımız soğuduktan sonra ince ince didikleyelim, şehriyemizi, mısırımızı ve dere otumuzu maydanoz da olur doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ve limonumuz sıkıp ekleyip güzelce harmanlıyoruz.Tavuk salatamız servise hazır.